Yhteystiedot - Contact

Marika ja Teemu Tenhunen
Hevossaarentie 21
49490 Neuvoton
FINLAND
040-7021887
(phone +358-40-7021887)
marikatenhu@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:130194 kpl

ABOUT US

karstu_2012.jpg

 

Marika & Teemu Tenhunen
Hevossaarentie 21
49490 Neuvoton

puh. 040-7021887  /  tel. +358 40 7021887

email: marikatenhu (at) gmail.com 

 

Hei! Olemme Marika ja Teemu Tenhunen, eläinlääkäripariskunta Kaakkois-Suomesta. Asumme pienessä maalaiskylässä Haminassa lähellä luontoa ja merta.

    1_303.jpg

                                               Fikret´s Duro Ragazzo, 5 weeks. Photo Kari Lusminki

          

Kasvattamisen Marika aloitti kääpiöpinsereillä, joista ensimmäinen pentue syntyi maaliskuussa 1995. Kennelnimi Fikret´s on myönnetty 1998, ja yhteensä kääpiöpinseripentueita meille syntyi 3 kappaletta. Kasvateistamme parhaan näyttelymenestyksen keräsi "Nauris", FIN&EST&LV MVA, EuVV-06, EstVV-07 Fikret´s Aurora. Erityisen maininnan arvoinen on myös Nauriksen pentuesisar "Manta", Fikret´s Amanda, joka omistajansa Tanjan taitavan koulutuksen ansiosta valmistui kuulokoiraksi.

manta.jpg

Fikret´s Amanda 14-v

Ensimmäinen bokseri "Wera", INT&FIN&EST MVA, HK2, RM-00, EstVV-07 Cocoon´s Way of Life saapui taloon syksyllä 1996. Wera oli upea koira, jonka kanssa Marika kolusi sekä näyttelykehiä että koulutuskenttiä. Boksereita talossamme oli talossa tämän jälkeen useampia. Bokseri pentueita emme ole kasvattaneet.

Boksereiden joukkoon saapuivat myös braccot, ja Oivan tultua taloon olimme molemmat täysin myytyjä näihin iloisiin lintukoiriin. Tällä hetkellä kotona meillä on 4 braccoa; Kuisma, Oili, Pulmu JA Sirkku.

Kasvatustyömme on hyvin pienimuotoista ja braccopentueita meillä on tähän mennessä ollut 6. Pentueet kasvavat olohuoneessamme, jotta pennut tutustuvat pienestä pitäen normaalin elämän ääniin. Hiukan isompina pennut saavat vallata koko talon ja pääsevät tutustumaan myös perheemme aikuisiin koiriin. Vuoden ajasta riippuen pyrimme ulkoiluttamaan pentuja mahdollisimman paljon, jotta sisäsiisteyskasvatus saisi luontevan alun, sekä totuttamaan ne myös pantaan ja hihnaan. Pennut luovutetaan 3 kertaa madotettuina, mikrosirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina.

Harrastamme koiriemme kanssa aktiivisesti sekä näyttelyitä että käyttöpuolta. Harrastusten ulkopuolella koiramme viettävät normaalia kotikoiran elämää osallistuen aktiivisesti niin sohvanvaltaukseen kuin puutarhanhoitoonkin. 

Kasvatustyössämme yritämme kasvattaa rodunomaisia, terveitä braccoja. Oma painotuksemme on erityisesti käyttöominaisuuksissa, ja siksikin pyrimme kannustamaan kasvattejamme osallistumaan KAER-kokeisiin koiriensa kanssa. Osallistumme myös itse suhteellisen aktiivisesti kokeisiin, ja pyrimme käyttämään jalostukseen koiria joilla olisi käytännön metsästyksen lisäksi myös virallista näyttöä osaamisestaan koetuloksien kautta. Jalostukseen käyttämiltämme nartuilta tutkimme lonkat, kyynärät,silmät sekä verikokein mm munuaisten ja kilpirauhasen toiminnan. Tällä pyrimme varmistamaan kasvattiemme terveyden niin hyvin kuin mahdollista. 

Kasvattejamme onkin palkittu hyvin käyttökokeissa; jokaisessa neljässä "koeikäisessä" pentueessa on Suomen Kaer-kokeissa palkittuja koiria ja lisäksi kaksi Unkariin myytyä kasvattiamme on suorittanut siellä paikallisen jalostustestin (vesinouto, pelto-osuus ja nouto). Tällä hetkellä 25% Suomessa asuvista koeikäisistä Fikret´s braccoista on saavuttanut KAER-kokeessa tuloksen ja kasvateistamme 3 Suomen muotovalion arvon.

Tervetuloa sivuillemme!                             

 
treenit.jpg

photo: Mari Tikka
  

   Hi! We are Marika and Teemu Tenhunen. We live at the countryside in Southern Finland and work as veterinarians.

                        

liinu_ja_teemu.jpg

Before we have been breeding Miniature pinchers. Since that there have been some changes and at this moment we have at home 3 Bracco italianos.

moose_pentuna.jpg

Fikret´s Don Giovanni, 13 weeks photo: Kari Lusminki

Our hobbies are dogshows, training and hunting. The most dearest thing for us, is to hunt with our braccos. Our dogs live with us as a pets, being a part of our every day lives. We have very seldom litters. When we do have a litter, the puppies grow up as a part of our family so we can teach them a lot. And also learn a lot from them, too. We wish to have our breedings living in homes, where they can live active life and where they really are loved.

 

kevtmaisema.jpg
Our home

 

 

liettua_07.jpg

Welcome to our webpages!